School Information System
Newsletter Sign Up |

Subscribe to this site via RSS: | Newsletter signup | Send us your ideas

October 15, 2009

Lieve Maria: A SIS Quiz - Translate!

A kind reader forward this Dutch student curriculum statement:

Lievemaria.nl was een initiatief dat begin 2006 opgezet is door alle wiskunde en natuurkunde studieverenigingen van Nederland. Naar aanleiding van deze actie heeft toenmalig minister Maria van der Hoeven op dinsdag 24 januari 2006 haar plannen met betrekking tot aanpassen van de Tweede Fase aangepast

(Bekijk het nieuwste persbericht, de e-mailconversatie met een medewerker van de minister, het tentamen dat de Kamerleden voorgeschoteld kregen, lees de echte brief (pdf) of de korte versie hieronder)

Wij zijn boos. Wij merken dat wij het universitair niveau eigenlijk niet aankunnen. Er treden dagelijks situaties op waarbij we merken dat we te weinig wiskunde op de middelbare school hebben gehad. Daarom moeten wij nu bijspijkercursussen volgen, of zelfs stoppen met onze studie. Wij horen het geklaag van onze docenten, maar wat kunnen wij eraan doen? Wij zouden willen dat we meer wiskunde hadden gehad op de middelbare school.

Nu bent u bezig om het onderwijs te vernieuwen. Goed idee! Maar we hoorden dat u van plan bent om nòg minder wiskunde te geven. Als u dat doorzet, dan kunnen de nieuwe studenten straks helemaal niets meer begrijpen! Het lijkt ons een beter idee om juist méér wiskunde te geven!

We hopen dat u er nog even over nadenkt.

http://www.lievemaria.nl

Groetjes, 10.000 studenten (wiskunde, natuurkunde en informatica)

Posted by Jim Zellmer at October 15, 2009 5:01 AM
Subscribe to this site via RSS/Atom: Newsletter signup | Send us your ideas